FOTO: InfoBijeljina

Manifestacija "Noć muzeja" u Muzeju Semberije u Bijeljini većim dijelom bila je posvećena kafi, pa su posjetioci imali priliku da čuju njen istorijat, kakve sve vrste postoje i načini pripreme.


Na radionici o kafi prisutni su mogli da čuju kako izgleda njen put od platnaže do šolje, a potom je na izložbi o ovom napitku publici predstavljeno sve o porijeklu, vrstama i načinima pripreme kroz istoriju. 

Izložbu "Može kafa?" pripremili su Muzej Semberije i hemijska sekcija Gimnazije "Filip Višnjić" pod rukovodstvom profesora Snežane Dugonjić. 

Posjetioci su sinoć imali priliku da poslušaju i izvođenje kompozicija na harmonici učenika Muzičke škole "Kornelije Stanković" i prisustvuju koncertu dječijeg hora "Srbadija", saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina. 

Za noćne posjetioce Muzeja Semberije pripremljena je izložba ručno pravljenih lutaka, koje su rađene za treći međunarodni bibliotečki "Lutvid fest". 

Do kraja maja u Muzeju Semberije biće izloženo 175 lutaka koje su izradili mališani iz obdaništa "Čika Jova Zmaj", "Kolibri", "Dragan i Zoran", "Bubamara" i "Vini Pu". 

U "Noći muzeja" priređen je scenski prikaz i monolog glumaca teatra "U buntu" i pozorištanca "Maslačak", a održani su i kvizovi u kojima su ekipe pokazale znanje iz opšte kulture i informisanosti. 

Manifestacija je završena trdicionalno uz muziku di-džeja "Spiker Hampin".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )