FOTO: InfoBijeljina

Opštinska izborna komisija (OIK) u Srebrenici do 23.00 časa nije prikupila sve zapisnike sa svih biračkih mjesta i nije došla do preliminarnih rezultata današnjih ponovljenih izbora ni za nivo načelnika niti za Skupštinu opštine, rekla je Srni predsjednik OIK-a LJiljana Stevanović.

Ona nije mogla precizirati kada će imati preliminarne rezultate.
 
Jedini podataka kojim raspolaže srebrenički OIK jeste da je na današnje ponovljene izbore na 26 biračkih mjesta u Srebrenici izašlo 4.287 birača ili 42,86 odsto od ukupnog broja upisanih u birački spisak.
 
Ni političke partije nisu prikupile podatke sa svih birališta.
 
Jedino je SNSD došao do približnog broja glasova za načelnika opštine. Zajednički kandidat svih srpskih stranaka za ovu funkciju Mladen Grujičić ponovo je proglasio izbornu pobjedu, iznoseći podatak da je osvojio ukupno 5.192 glasa, računajući zbir današnjih glasova sa neponištenim glasovima sa novembarskih izbora.
 
Koliko će koja stranka ukupno imati glasova i odbornika u srebreničkoj Skupštini opštine znaće se tek kada Centralna izborna komisija BiH obradi materijal i sabere broj neponištenih glasova sa novembarskih izbora, sa današnjim glasovima na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici i dva biračka mjesta za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u Federaciji BiH.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )