FOTO: capital.ba

BANJALUKA – Iako je prije četiri mjeseca obećao nekoliko rješenja u vezi sa sporom oko zemljišta na lokaciji Stare autobuske stanice između Grada Banjaluka i „Autoprevoza“ gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je do sada sa predstavnicima ovog preduzeća obavio samo jedan razgovor.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao Okružni privredni sud Banjaluka je, nakon dugogodišnjeg spora između Grada i „Autoprevoza“ u martu ove godine donio Rješenje kojim se toj firmi dozvoljava ulazak u posjed zemljišta na lokaciji Stare autobuske stanice u centru Banjaluke.
 
Suvlasnik banjalučkog „Autoprevoza“ Sladomir Đurić kazao je u izjavi za CAPITAL da je posljednje što se desilo u vezi zemljište je da su u firmu pristigle takse koje potrebno uplatiti za troškove vještaka i geometra koji će biti prisutan prilikom preuzimanja posjeda.
 
„Kako je bilo prije nekih dva mjeseca, tako je i dan danas, još uvijek čekamo da zakažu ulazak u posjed i to je sljedeći korak koliko znam. Trenutno su godišnji odmori, pa je to možda malo usporilo cijeli proces, očekivali smo da to bude ranije, ali još uvijek se ništa novo i zvanično nije desilo“, istakao je Đurić, te dodao da je teško procijeniti kada bi se ulazak na posjed mogao desiti.
 
Prema njegovim riječima, iako je izvršni postupak trebao imati status hitnog postupka, već je prošlo sedam, osam mjeseci otkako je podnesen zahtjev za izvršenje i još uvijek ništa nije urađeno.
 
Na pitanje novinara CAPITALA da li im se obraćao gradonačelnik i da li su s njim razgovarali Đurić je rekao da se to desilo samo jednom.
 
„Imali smo jedan sastanak na tu temu, gdje nismo izlazili ni sa kakvim konkretnim stavovima čisto smo održali sastanak da se upoznamo malo sa situacijom, ništa drugo. Čekamo sada da se okonča sudski postupak, tog dijela koji je dosuđen. Sve ostale razgovore na tu temu bismo trebali da nastavimo nakon toga“, navodi Đurić.
 
Podsjetimo, nakon što je Okružni privredni sud u Banjaluci donio Rješenje kojim je „Autoprevozu“ dozvolio ulazak u posjed pomenutog zemljišta Stanivuković je najavio da Grad ima nekoliko opcija za rješavanje problema sa „Autoprevozom“.
 
Tada je naveo da je Grad u situacija kada je već sve izgubljeno , ali da „na stolu već ima određene ponude od ljudi iz „Autoprevoza“.
 
Grad se nakon toga žalio na pomenutu Odluku Okružnog privrednog suda, a Stanivuković je, kao što je napomenuto obavio samo jedan razgovor sa predstavnicima „Autoprevoza“.
 
Koja su to brojna rješenja po pitanju ovog spora portal CAPITAL je pitao Gradsku upravu Banjaluka, ali do objavljivanja teksta odgovori nisu stigli.
 
Gradonačelnik Draško Stanivuković nije odgovarao na naše pozive, a nezvanično saznajemo da je prvi čovjek Banjaluka uzeo odmor od čak mjesec dana, tako da nije jasno ko trenutno obavlja njegove poslove, jer on nema zamjenika.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )