FOTO: null

Nakon priče BN Televizije o četrnaestogodišnjoj Nikolini Radman kojoj su oba bubrega oboljela, a koja sa svojom majkom preživljava od samo 90 maraka dječijeg dodatka, malo ko je ostao ravnodušan. Veliki broj ljudi javio se da pomogne ovoj djevojčici, a bu

Četrnaesti rođendan Nikolina je dočekala u bolnici. Ipak, osmijeh na njenom licu nije izostao. Rođendanska želja joj je ispunjena: dobila je tortu, i to ne samo jednu.

„Mene je doktorka Ruža pitala koju hoćeš i kakva da bude slika ja sam rekla da bude Helo Kiti. – I dobila si? – Jesam. -  Jesi li srećna? Jesam“, kaže Nikolina.

„Gledajući potresan prilog na vašoj televiziji, gdje je Nikolina zatražila za rođendan jednu četvrtastu tortu, pa evo kolektiv poslastičarnice Mocart odlučio je da joj pokloni tortu kakvu je ona i tražila“, priča Igor Mitrović iz poslastičarnice “Mocart”.

Nikolina i Radojka više neće živjeti uz svjetlost svijeće. Zahvaljujući dobrim ljudima dug za struju je isplaćen. 

„Mi smo upaltili njihov stari dug, uplatili smo i avansno da imaju struju i preko zime“, priča Siniša Vučetić iz Banjaluke.

Nikolinina Majka, Radojka zahvalna je na pomoći: „Platio je više nego što treba. Hvala mu. Mnogo mu hvala.“

Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja Nikolina je posljednja dva dana provela u bolnici.

„S obzirom na to da nema zdravog bubrega i da nije imala srodnog donora, transplatacija nije došla u obzir kod Nikoline, tako da se tako da se sad nalazi u pripremi za dijalizu“, izjavila je doktor Živka Kajmaković, načelnik Odjeljenja za pedijatriju u bolnici u Bijeljini.

Međutim, u dogovoru sa doktorima,  Nikolina će četrnaesti rođendan proslaviti kući, sa drugarima i rodbinom.

Telefon za pomoć: 066 159 192 Nikolina Radman

žiro– račun: 554 – 402 – 008943 – 01 – 46
Pavlović international bank a.d. 

devizni račun  Pavlović banke
SWIFT: PAVLBA22
Radojka Radman
Karađorđeva 72, Janja, BiH
IBN CODE: BA 395542030055240122

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )