FOTO: InfoBijeljina.com

Nikolina Glišić iz Bijeljine standardna je odbojkašica Banjaluka Volej gdje igra na pozciji srednjeg blokera i primača. Banjalučanke su proteklu sezonu u Premijer ligi BiH završile na drugom mjestu, što je veliki uspjeh kluba. Nikolina je uvijek voljela odbojku i ljubav prema ovom sportu gaji od djetinjstva.

Najženstveniji sport

- Ni sama ne znam otkud ta ljubav, ali prema mom mišljenju odbojka je najljepši i najženstveniji sport pa sam nju iz tog razloga baš i odabrala - kaže Glišić, koja je studentkinja prve godine Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci.

Na terenu daje sve od sebe i trudi se pružiti maksimum.

- Trudim se da je moj učinak na utakmicama bude što bolji. Naravno, uvijek može bolje i trudim se da svaki put kad uzmem loptu dokažem da je to stvarno tako - ističe Glišić.

Smatra da je ženska odbojka u BiH zapostavljena kao i većina sportova.

- Na tome bi se trebalo malo poraditi i ulagati više u sport, jer sigurna sam da u našoj državi ima potencijala koji mogu da dostignu zavidne sportske karijere - naglašava mlada odbojkašica.

O pojačanjima svog kluba u narednoj sezoni nema još nikakve informacije. 

- Dobili smo mogućnost da učestvujemo naredne sezone u regionalnoj ligi te se nadamo da ćemo se u istoj i zadržati i biti bar na sredini tabele - riječu su Nikoline, koja posebno voli pratiti mušku odbojku.

Ostaje žal

Rođena Zvorničanka do sada se okitila srebrnom medaljom Kupa Republike Srpske 2018. godine, a učestvovala je i na finalnom turniru Kupa BiH.

- To mi je bila senzacija jer nikad do sad nisam učestvovala na turniru gdje je organizacija bila na evropskom nivou. Uvijek će mi ostati žal što smo tu propustile priliku da osvojimo medalju, ali se nadam da ćemo imati jos takvih prilika. Takođe, ponosna sam što sam bila na spisku juniorske reprezentacije BiH 2016. godine, iako me je povreda skočnog zgloba spriječila da učestvujem na turniru zbog čega mi je baš žao - kaže Glišić.

Žali što se najbolja bh. selekcija nije uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo.

- Iskreno mislim da su djevojke to zaslužile, ali tako je kako je, biće prilike za popravku sljedeći put - riječi su mlade odbojkašice.

Kada ima slobodnog vremena Nikolina najviše voli da ga provodi s porodicom i društvom.

- To me najviše opušta. U posljednju godinu imam dosta obaveza, jer pored odbojke idem i na fakultet koji iziskuje dosta vremena i rada, pa zbog toga imam manje slobodnog vremena. Zahvalna sam onima koji poštuju to što sam odbojkašica i studentkinja i trudim se da na sve negativnosti što manje obraćam pažnju - ističe naša sagovornica.

Budući inženjer

Odbojkašice zbog svog atraktivnog izgleda privlače pažnju mnogih muškaraca.

- Mislim da trening ima jako veliki uticaj na izgled, ali i geni su bitna karakteristika. Kada su muškarci u pitanju preferiram sportiste, a visoka sam, pa mi je i visina bitna. Naravno, to su neki od bitnih faktora, ali ne i presudnih. Pored toga bitne su i neke lične osobine i vrijednosti - kaže Glišić.

Nikolina u budućnosti želi napredovati i postići velike uspjehe u odbojci, ali i na polju obrazovanja.

- Pored odbojke želim se ostvariti kao inženjer. Svjesna sam da moje želje nisu uopšte naivne i zahtjevaju dosta truda i odricanja ali ću se svim silama truditi da ih ostvarim u budućnosti - zaključuje Glišić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )