FOTO: null

Na suđenju Dautu Tihiću za ratni zločin nad srpskim civilima počinjen 1992. godine u Srebrenici, svjedok optužbe Petko Milošević ispričao je pred Okružnim sudom u Bijeljini da je oštećeni Milun Nikolić nakon razmjene imao fizičke povrede i bio psihički ra

Milošević, koji je u rodbinskim odnosima sa oštećenim, rekao je da je došao iz Srbije nakon što je čuo za razmjenu i sreo se sa Nikolićem koji mu je ispričao da su ga tokom sedmodnevnog zarobljeništva tukli palicama, nogama, "čime god su stigli", prenosi Birn. 

"Od imena je pominjao Mehmedaliju Tihića, dok se ostale dvojice nije mogao sjetiti", rekao je Milošević i dodao da je Nikoliću bila natečena cijela desna strana glave i da mu je bila razbijena arkada, kao i da je imao vidljive povrede na leđima. Rekao je i da je bio psihički rastrojen i primijetno preplašen. 

Tihiću, bivšem pripadniku 28. divizije Armije BiH /ABiH/, na teret je stavljeno da je u selu Miholjevine u julu 1992. godine fizički i psihički maltretirao Zlatka Vasića i Miluna Nikolića, koji je tada bio maloljetan. 

Na pitanje odbrane da li je tokom ratnih dešavanja bio vojno angažovan, svjedok Milošević je odgovorio da nije i da od 1987. godine živi u Lazarevcu u Srbiji. 

Naveo je da je tokom rata u BiH dolazio kako bi posjećivao familiju koja je živjela na području opštine Skelani. 

Za nastavak suđenja, koje je zakazano za 29. decembar, odbrana je predložila saslušanje dva svjedoka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )