FOTO: null

Partiji demokratskog progresa (PDP) pridružio se Nikola Dronjak, ranije predsjednik Udruženja građana "Slobodna republika" te nekadašnji predsjednik Unije studenata Republike Srpske.

Dronjak kaže da je odlučio da se politički aktivira, te je izabrao PDP jer vjeruje da će u toj stranci moći nastaviti s aktivnostima za koje se dosad zalagao.

U proteklom periodu, i nakon studentskih protesta koje je predvodio, s udruženjem "Slobodna republika" vodio je, kaže, aktivnosti s ciljem poboljšanja položaja mladih, smanjenja nezaposlenosti, reforme visokog obrazovanja te borbe protiv korupcije i nepotizma.

Dronjak najavljuje borbu svim demokratskim sredstvima protiv, kako kaže, aktuelnog režima u Republici Srpskoj te čovjeka koji je oličenje tog režima - Milorada Dodika.

-Iskoristićemo sve mehanizme da se dese promjene u društvu - rekao je on, ističući da nije potrebno da se mijenja samo pojedinačno vlast već i sistem u Republici Srpskoj.

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je na pres-konferenciji u Banjoj Luci da je za ovu stranku čast da ih prepoznaju mladi, kao ozbiljnu političku stranku koja nudi kvalitetan program i daje šansu da se i oni pitaju.

-Ubijeđen sam da ćemo s mladim ljudima uspjeti da nametnemo određene nove ideje, vizije i strategije, kojima ćemo čuvati Republiku Srpsku i učiniti je boljom za život svih njenih građana u narednom periodu - kazao je Borenović.

Za tu stranku je ova godina, kazao je, veoma bitna zbog izborne konvencije i sabora.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )