FOTO: unsplash.com

Ove namirnice ne mogu "da prežive" temperature ispod nule.

Jaja
 
Zamrzavanje cijelog jajeta je velika greška, pa ako ste ih kupili na veliko, moraćete da budete sigurni da ih pojedete prije nego što se pokvare. Sirova jaja će se proširiti u zamrzivaču, uzrokujući pucanje ljuske. Ako zaista treba da ih čuvate duže, možete ih razbiti, umutiti i zamrznuti u hermetički zatvorenoj vrećici.
 
Odmrznuto meso
 
Zamrzavanje mesa nije problem, ali ne možete zamrznuti meso koje je već odmrznuto. Ovo može biti opasno, a ponovno zamrzavanje pogoršava teksturu mesa.
 
Kremasta jela
 
Ako vam ostane pire od karfiola, bolje je da ga pojedete sutradan, jer to jelo, nažalost, ne možete da držite u zamrzivaču. Bilo šta kremasto može da se odvoji ili zgruša kada se čuva u zamrzivaču - to ne znači da nije bezbjedno, samo da uopšte nije ukusno.
 
Vino
 
Stručnjaci za vino će vam uvek reći da nikada ne stavljate vino u zamrzivač. Umjesto da vratite poklopac i čuvajte ga u frižideru, ovo bi trebalo da vam obezbjedi tri do pet dana da popijete ostatak. Međutim, možete ga zamrznuti i tek kada se ponovo odmrzne na sobnoj temperaturi, biće dobro samo za kuvanje, a ne za piće.
 
Majonez
 
Jaje i ulje se pomiješaju sa majonezom. Ne treba ih zamrznuti jer će se samo odvojiti, ostavljajući vam ogromnu teglu ulja i jaja.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )