FOTO: pixabay

Gotovo nakon svakog ručka ostane hrane koja se sprema za idući dan. Ostaće dobra za konzumaciju samo ako je pravilno odložena.

Za neke ljude omotavanje hrane u aluminijumsku foliju najlakši je način za odlaganje hrane, ali to je i način kojim biste sebi mogli ugroziti zdravlje, piše msn.com.

Neke bakterije proizvode toksične tvari koje ne mogu biti uništene kuvanjem na visokim temperaturama. Pa se tako, ako se hrana ostavi na sobnoj temperaturi, bakterije razmnožavaju.

Kao što i mi trebamo kiseonik da bismo živjeli, bakterije trebaju kiseonik da bi se razvijale i razmnožavale.

Korištenje aluminijumske folije nije dobro za odlaganje hrane jer aluminijumska folija ne sprečava ulazak vazduha. To znači da bakterije dobijaju vazduh i nastavljaju se razmnožavati, a hrana se kvari i više nije dobra za konzumaciju.

Kako biste spriječili kvarenje hrane, najbolje bi bilo hranu spremiti u plastične posude s poklopcem kako biste osigurali da vazduh ne ulazi u vaše jelo.

Takođe je bitno da hranu spremite u frižider najmanje dva sata nakon pripreme. Ako vaša hrana stoji duže od dva sata na sobnoj temperaturi, to je idealna prilika za razvoj bakterija, piše Večernji list.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )