FOTO: desavanjaubijeljini.com

Ugao ulica Profesora Bakajlića i Neznanih junaka tokom ovog ljeta promijeniće svoj izgled.

Na tom uglu otpočelo je rušenje šest porodičnih objekata i priprema parcele za izgradnju velikg stambeno – poslovnog objekta koji će, praktično, povezati dvije već izgrađene stambeno – poslovne zgrade u dvije pomenute ulice.

Penzionisani profesor fizičke kulture i bivši profesionalni fudbalski trener, Ratko Radovanović, koji je živio u jednoj od tih kuća, u Ulici profesora Bakajlića, kaže da će konačno, nakon deset godina, biti riješeno njegovo i stambeno pitanje njegove porodice.

„Moj otac je 1941. godine interniran u Jasenovac. Tada sam imao četiri godine. Jedno vrijeme smo stanovali u ulici Veljka Lukića Kurjaka, prema kanalu, nakon čega smo kupiti stan u Ulici Žike Mitrinovića, u kući koja je imala dva stana. Praktično, živjeli smo od 1958. godine, nepunih šezdeset godina na toj lokaciji i u tom objektu. Živjeli su u tim kućama Blagojevići, Šimuni, Dudići, Nikšići i druge familije. Investitor na toj lokaciji  je Zoran Bogdanović i mi smo s njim postigli džentlmenski dogovor“, kaže profesor Ratko Radovanović, ističući da Bijeljina ubrzano mijenja svoj izgled, jer staro gradsko jezgro postepeno gubi bitku pred novim stremljenjima i novim izazovima koje nameće novi ekonomski sistem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )