FOTO: caportal.net

Nezaposlena lica najmanje su zainteresovana da rade kao bravari, mesari, automehaničari, električari, zavarivači i druge zanate, pokazala je analiza Agencije Spektar.

Agencija Spektar je za sedam mjeseci 2019. godine objavila 358 oglasa za posao na kojima je bilo upražnjeno više hiljada radnih mjesta.

Najtraženiji poslovi bili su u administraciji, menadžmentu, hotelijerstvu, trgovini, od čega je najviše prijava bilo u oglasima za posao recepcionera, trgovca, fakturanta, administrativnog radnika, sekretaricu…

Osim toga, veliko interesovanje pokazalo se i za poslove hostesa, prodajnih predstavnika i HR menadžera.

Najmanje prijavljenih bilo je na na oglasima za posao bravara, mesara, automehaničara, električara, zavarivača, tapetara, prevodioca (za mađarski, holandski, odnosno švedski jezik), optometristu, UXUI desinger-a…

Prosječan broj prijavljenih kandidata po jednom objavljenom oglasu za posao u periodu od šest mjeseci iznosio je 14 kandidata.

Broj oglasa za posao u ovoj godini se blago povećao U odnosu na 2018. godinu, a nalazi se na nivou iz 2017. godine kada je bio rekordan broj oglašenih konkursa za posao.

“Ono što je posebno primjetno u zadnje vrijeme, jeste smanjenje prijava na konkurse za kvalifikovana zanimanja, kao i razne nekvalifikovane i polukvalifikovane poslove. Osim toga, manje zainteresovanih je bilo i za sezonske poslove”, naveli su iz Agencije Spektar.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )