FOTO: Nezavisne

U poslijepodnevnim satima u Sarajevu, tačnije u naselju Marijin Dvor nekolicina građana prisustvovala je neobičnom performansu, a u fokusu je bila jedna osoba koja je hodala po žici između dva nebodera.

Osoba je hodala na žici između dva Uniticova nebodera u naselju Marijin Dvor.
 
Iako su ovakve aktivnosti rizične i zaista graniče ujedno i sa hrabrošću i sa ludošću, ono što se može primijetiti iz snimka jeste da je muškarac realizovao ovaj performans bez većih problema.
 
U posljednjih nekoliko godina ovakve aktivnosti često se mogu vidjeti u brojnim gradovima svijeta, gdje se brojne akrobate izlažu upravo ovakvom riziku naročito na visokim zgradama poput nebodera ili tornjeva, prenosi klix.ba.
 
Osim u gradskim predjelima, ovakve aktivnosti akrobate često prakticiraju i u prirodi gdje je popularan hod po žici iznad vulkana ili većih rijeka.
 
Za razliku od ostalih dijelova svijeta, ovakve aktivnosti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ali i generalno u državi su izuzetno rijetke.
 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )