FOTO: null

Vlada Republike Srpske pokrenula je postupak dodjele koncesije za izgradnju odmorišta Lužani na autoputu Banjaluka - Gradiška, na osnovu inicijative privrednog društva "Nestro petrol", ali nije tačna informacija da je "Nestro petrol" i dobio koncesiju, sa

U saopštenju se navodi da će u narednom periodu, u skladu sa Zakonom o koncesijama, biti pokrenut postupak dodjele koncesije. 

Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske saopštilo je povodom informacije koju je objavio Poslovni portal "Kapital" /capital.ba/, a koji su, kako je navedeno, bez prethodne provjere prenijeli i drugi mediji, da je Vlada Republike Srpske 19. marta donijela Odluku o pokretanju postupka dodjele koncesije za izgradnju odmorišta Lužani sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Banjaluka - Gradiška. 

U saopštenju se dodaje da je "Nestro petrol" Banjaluka dostavio Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske inicijativu za dodjelu koncesije za projektovanje, finansiranje, izgradnju, korišćenje i održavanje odmorišta Lužani, te da je inicijativa dostavljena u skladu sa članom 25. stav 2. Zakona o koncesijama. 

"Vlada Srpske je 2010. godine utvrdila javni interes za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta Lužani. U skladu sa članom 12. stav 5. i članom 25. stav 4. Zakona o koncesijama pribavljeno je mišljenje Pravobranilaštva Republike Srpske, Autoputeva Republike Srpske i opštine Gradiška", navedeno je u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )