FOTO: null

Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, Darko Nestorović, ipak, neće biti novi trener Čelika iz Zenice.

U FS BiH dupli aršini

Nakon što je Milomir Odović iznenada napustio Čelik te preuzeo Željezničar, čelnici zeničkog kluba su dogovorili saradnju sa Nestorovićem, no ovaj stručnjak zbog obaveza u mladoj reprezentaciji, čiji je selektor, neće moći sjediti na klupi premijerligaša iz Zenice. Naime, Odobor za hitnost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, nije odobrio Nestoroviću da preuzme Čelik

- Darko Nestorović je selektor mlade reprezentacije i Odbor za hitna pitanja FS BiH na poslednjoj održanoj sjednici u utorak, nije udovoljio njegovoj molbi o preuzimanju Čelika. Jednostavno, procjenjeno je da u mladoj reprezentaciji ima mnogo posla, koji se ne bi na adekvatan način obavljao ukoliko bi selektor vodio i neki klub. Selektor se mora posvetiti svom poslu u reprezentaciji i mora biti fokusiran na isti – istakao je generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Jasmin Baković.

Darko Nestorović je u jesenjoj sezoni s klupe predvodio Rudar Prijedor u Prvoj ligi Republike Srpske, a 9. januara je sve dogovoreno oko njegovog angažmana na “Bilinom polju”. Pre tri dana trebalo je da bude održana i zvanična promocija Nestorovića kao novog trenera Čelika, ali je pod čudnim okolnostima sve otkazano, da bi odgovor stigao u utorak posle sednice Odbora za hitna pitanja FS BiH. 

Darko Nestorović je na početku decembra prošle godine od strane Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH jednoglasno imenovan za selektora mlade reprezentacije (U-21) kao zvaničan predlog Fudbalskog saveza Republike Srpske. Na kormilu je, posle četiri godine staža nasledio Vladu Jagodića.


Nestorović: Poštovaću odluku

Posle zabrane od strane Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza BiH Darko Nestorović, selektor mladog tima nije imao nikakav komentar.

- Poštovaću odluku Fudbalskog saveza BiH – rekao je kratko Nestorović.

Sarajlić: Zbunjeni smo

Posle odluke FS BiH da Nestoroviću zabrani rad u klubu, oglasio se predsednik Čelika Senad Sarajlić.

- Ne gubimo nadu i očekujemo promenu odluke, odnosno da će se korigovati stav po tom pitanju. Nije nam jasno zašto Nestorović ne može biti naš trener, ako su već raniji selektori mogli da vode i neki klub. To nas zbunjuje – zaključio je Sarajlić.

I.Đ.Stanišić


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )