FOTO: null

Maloljetni Amir Č. (15) iz Donje Orahovice kod Gračanice i Šejla P. (14) iz Tuzle, koji su od kuće zajedno otišli u ponedjeljak oko 16 sati, pronađeni su sinoć u Sarajevu, saznaje "Avaz" od Mine Čekrić, Amirove majke.

ronađeni su zahvaljujući građanima koji su ih prepoznali s fotografija koje su objavili portali te je odmah alarmirana porodica.

Sticajem okolnosti, i roditelji maloljetnika su u to vrijeme, u potrazi za svojom djecom, bili u Sarajevu, pa su ubrzo bili u policiji i preuzeli djecu.

"Ja sam uspostavila saradnju s roditeljima Šejle Pašić iz Tuzle, koja je simpatija moga sina. Mi smo u srijedu u potrazi za djecom krenuli u Živinice, pa stigli do Sarajeva, pretpostavljajući da se oni nalaze u ovom gradu. Uvečer oko 20 sati nazvala nas je policija u Sarajevu i obavijestila da su djeca pronađena. Kasnije je sve išlo brzo. I Amir i Šejla su izgledali umorno, iscrpljeno, bili su gladni. Ne znam ni šta su jeli dva dana, jer nisu imali novca. Jutros sin spava, ja sam došla u Mješovitu srednju školu u Gračanici, gdje on pohađa prvi razred, da opravdan izostanke i da zamolim razrednog da ga pusti još koji dan, dok se malo stabilizira", rekla je majka Mina za "Avaz".

Ona je zahvalna svim portalima i policiji na pomoći u pronalasku sina, ali i Šejle.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )