FOTO: pixabay

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji /FBiH/ odvija nesmetano, a iz Auto-moto saveza savjetuju vozačima da zbog visoke dnevne temperature vazduha pažljivo planiraju putovanja i izbjegavaju najtoplije dijelove dana.

Izmjene u odvijanju saobraćaja su na mjestima izvođenja radova gdje je obavezno poštovanje privremene signalizacije.
 
Radovi se izvode na auto-putu Gradiška - Banjaluka, gdje je na odmaralištu Lužani zapad u toku izgradnja poslovnog objekta, zatim na putnim pravcima Gradiška - Nova Topola - Klašnice, zatim Crkvina - granica Republika Srpska/FBiH Ledenice, u Prijedoru u Ulici kralja Aleksandra Prijedoru na putu prema Kozarskoj Dubici, te na dionicama Lamovita - Ivanjska i Stari Ugljevik - Glavičice u rejonu Glinja.
 
Usporeno se zbog radova vozi i na putnim pravcima Bijeljina - Šepak u mjestu Pilica, Vlasenica - Sokolac na Han Pijesku, Žegulja - LJubinje /dionica Podvrsnik - LJubinje/, Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/, na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, zatim Foča - Goražde u mjestu Filipovići, kao i na dijelu puta Rogolji - Baraći.
 
Na dionici regionalnog puta Razboj - Rudanka, na prevoju LJeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen. Teretna vozila se preusmjeravaju na Jelah, a putnička na alternativne pravce Razboj - Gornja Vijaka - Derventa - Doboj i Razboj - Tedin Han - Doboj.
 
Klizišta usporavaju saobraćaj na putnim pravcima Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, Dobro Polje - Miljevina i Ukrina - Gornja Vijaka.
 
Na regionalnom putu Podnovlje-Polje, kod deminerskog gradilišta "Gornji Božinci", dolaziće do privremene obustave saobraćaja od 8.00 do 15.00 časova. Obustava će se vršiti na način 30 minuta obustave, a propuštenje saobraćaja 10 minuta.
 
U FBiH se zbog radova sporije vozi na magistralnim putevima Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Čitluk-LJubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova.
 
Zbog radova na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica kod skretanja za poslovnu zonu saobraćaj se obustavlja od 7.00 do 17.00 časova, a alternativni pravac je Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić.
 
Počeli su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu na ulazu u Hadžiće, tako da se na ovom dijelu puta saobraća usporeno.
 
Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )