FOTO: InfoBijeljina

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković ocjenio je stabilnim epidemiološko stanje na području ove opštine usljed epidemije izazvane koronavirusom koja je obuhvatila region.

"Na području Lopara nema zaraženih koronavirusom, a pod nadzorom je 146 lica. Na današni dan broj lica koja izlaze iz epidemiološkog nadzora i lica koji ulaze u nadzor je jednak", rekao je Nešković.

On je izrazio očekivanje da će se u narednim danima smanjiti broj  lica koja su pod epidemiološkim nadzorom.

Nešković je istakao da je Dom zdravlja od početka epidemije uveo mjere koje se sprovode u situacijama infektivnih bolesti koje su karakteristične za vojne ili ratne uslove.

"Unazad dvije godine, nabavili smo posredstvom majevičke dijaspore, 10.000 komada maski, tako da smo početne dane epidemije koronavirusa dočekali spremno, i te hiruruške maske smo uručili građanima i  svim javnim ustanovama i preduzećima kao i jednom broju privatnih preduzeća na području opštine Lopare koja su imala tu potrebu u tom momentu", dodao je Nešković.

Prema Neškovićevim riječima sve službe ove zdravstvene ustanove rade, pacijenti koji imaju redovne terapije nesmetano dolaze ili se obraćaju nadležnim porodičnim ljekarima, a na ulazu im se dostavljaju recepti u koordinaciji sa timom za podršku koje je organizovao Štab za vanredne situacije opštine Lopare.

"Svi zdravstveni radnici od prvog dana vanredne situacije su maksimalno pristupili svom radu i obavezama, uprkos velikom riziku od izloženosti infekciji koronavirusom, i do kraja ovog stanja radiće  u punom kapacitetua sve za dobrobit građana opštine Lopare", zaključio je Nešković.

On je najavio da će od sutra početi proizvodnja zaštitnih masi za potrebe zaposlenika Doma zdravlja Lopare.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )