FOTO: InfoBijeljina.com

Godina na izmaku je bila godina velikih ulaganja u zdravstvo opštine Lopare, ocjenio je direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković.


- U ovoj godini Dom zdravlja Lopare otvorio  je objekat površine 240 metara kvadratnih koji je izgrađen sopstvenim sredstvima u iznosu od 400.000 KM, gdje će biti smješteni Centar za bazičnu rehabilitaciju i stomatološka služba, podsjetio je Nešković.

On je dodao da je u ovoj godinu nabavljen ultrazvučni aparat za širi spektar specijalističkih pregleda vrijedan 46.800 KM.

- Aparat se koristi za utrazvučne preglede trbuha, kvnih sudova vrata, donjih ekstremiteta, štitne žijezde, karioloških pregleda, objasnio je Nešković

On je dodao  da je ultrazvučni aparat itekako potreban jer je  u današnje vrijeme povećan broj oboljelih od malignih bolesti.

Nešković je na današnjem prijemu za radnike, predstavnike političkog i kulturnog života opštine Lopare istakao dobru saradnju sa opštinom Lopare, majevičkom dijasporom,  kao i svim privrednim subjektima.

- U okviru UNDP-og projekta "Zeleni ekonomski razvoj", koji je vrijedan 78.375 KM rekonstruisana je zgrada uprave Doma zdravlja Lopare u kojoj se nalazi  služba za labaratorijsku i biohemijsku dijagnostiku i prostorije buduće Službe za zaštitu mentalnog zdravlja. UNDP  je finansirao  sa 33 odsto sredstava isto toliko i opština Lopare, a Dom zdravlja je učestvovao sa 34 odsto sopstvenih sredstava-rekao je Nešković i naveo da su urađeni i  brojni drugi projekti kao i brojne akcije koje su promovisale zdrave stilove života.

Danas je na prijemu dodijeljeno 25 novogodišnjih paketića  djeci  radnika do deset godina starosti.

Nešković je svim zdravstvenim radnicima i svim stanovnicima majevičkog kraja poželio dobro zdravlje i srećne nastupajuće praznike.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )