FOTO: null

Brojne su divlje deponije izvan našeg grada. Svjedoci smo da je sve više nesavjesnih građana koji odlažu smeće na raznim lokacijama, kako u gradu, tako i izvan. Naveći problem predstavlja odlaganje smeća uz kanal Dašnica.

Svakodnevno vidimo brojni otpad poput kesa, prehrambenih proizvoda, pa čak i veći otpad poput frižidera, koji se nalazi u kanalu koji protiče kroz grad. Zapitamo se kako ovaj problem da riješimo...

Mi smo danas porazgovarali i sa našim sugrađanima koji su nezadovoljni čisoćom u gradu i koji takođe žele da ukažu na ovaj, već ozbiljan problem.

- "S obzirom da je grad Bijeljina narastao po broju stanovnika i broju građevinskih objekata, stanje što se tiče smeća i regulisanja toga je prilično loše, u smislu da kada pogledamo uži centar grada možda i nije toliko loše, koliko je izvan grada. Veliki problem u samom centru grada predstavlja i problem što nemamo dovoljno korpi za smeće, jer ljudi prosto nemaju gdje ni da bace to smeće", napominje naš sugrađanin Predrag Todorović.

- "Najveći problem u našem gradu je što se ne pridaje nikakva pažnja održavanju zelenih površina. Po meni je ovo jedan ogroman problem i svi treba da se zapitamo kako da ga riješimo i što prije da pristupimo rješenju ovog problema", navodi Dražen Karišik, dodajući da se i on takođe slaže da je u gradu veliki problem nedostatak kanti za smeće. 

Neke od odgovora smo prošle sedmice potražili i od komunalne policije, ali do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor. Ukoliko dobijemo saopštenje u skorije vrijeme, objavićemo ga u cjelosti.  


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )