FOTO: null

Skupo plaćene strategije Vlade Republike Srpske praksa su koja traje godinama. Ministarstvo poljoprivrede u nekoliko navrata plaćalo je izradu strategija razvoja poljoprivrede. Te strategije su po pravilu bile nerealne I nisu ostvarene. Strategija za peri

Ministarstvo poljoprivrede velikodušno je prema Institutu za ekonomiku poljoprivrede na banjalučkom Poljoprivrednom fakultetu. Ministarstvo je u dva navrata ovom Institutu platilo izradu strategija I planova razvoja poljoprivrede i ruralnih područja.

2014. godine Strategija razvoja 2016-2020. godine plaćena je 77.000 maraka. Evidentno je da će doživjeti istu sudbinu kao I strategija za prethodni period koja nije realizovana tvrde izvori iz ministarstva poljoprivrede. Najnovija plaćena strategija vise je bajka nego realno predvidjanje tvrde isti izvori.

Strategija predviđa da do 2020.  godine u Srpskoj bude obrađeno 400.000 hektara površine. Istovremeno planirano je da do 2020. godine godišnje bude podignuto 700 hektara voćnjaka.

Zvanični podaci pokazuju da je u Srpskoj obrađeno 145.000 hektara, a da je u 2015. podignuto samo 150 hektara novih voćnjaka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )