FOTO: null

Pas haski uginuo je u utorak naveče, kada je uskočio u fontanu u parku "Petar Kočić" u Banjaluci, i dok vlasnica tvrdi da je nastradao od strujnog udara, gradska vlast odgovara da nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na problem sa električnim instalacija

"Moj pas Rus i ja šetali smo kroz park, pas je vjerovatno bio žedan i htio je da se osvježi, nagnuo se na fontanu u kojoj je možda bilo 20 cm vode, a potom u nju uskočio. Čim je ušao, skiknuo je, ukočio se i ostao mrtav", kaže Sara Roljić, vlasnica haskija. 

Pas je bio star pet godina, a vlasnica je zatražila pomoć veterinara. 

"Kada sam vidjela šta se dešava, psa sam okrenula, s ciljem da ga izvučem napolje iz fontane, davala sam mu umjetno disanje, masirala srce, neki ljudi koji su se zatekli u parku prišli su mi i govorili da zovem Komunalnu policiju i veterinara. Pogubila sam se u momentu", kaže Roljićeva. 

Prema tvrdnjama Roljićeve, veterinar koji je pregledao psa, konstatovao je da je smrt nastupila od strujnog udara. Obdukcija nije obavljena. 

"Pas nije išao na obdukciju i ne bih voljela da ide, ako je već veterinar rekao da je nastradao od strujnog udara, valjda on najbolje zna. Svog psa ne mogu ničim da vratim, ali ovo ne treba da prođe nekažnjeno", rekla je Roljićeva. 

Goran Paraš, veterinar, koji je pregledao psa, u kratkom telefonskom razgovoru samo nam je kratko rekao da je "posao uradio savjesno i građanski". 

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, danas je rekao da nadležne gradske službe tokom provjere pomenutih navoda nisu našle nikakve elemente koji bi potvrdili da postoji bilo kakva opasnost. On je naglasio da su gradske službe pravovremeno reagovale nakon prijave ovog incidenta i da je, predostrožnosti radi, isključeno električno napajanje u fontani, ali da nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na problem sa električnim instalacijama. 

Radojičić je naglasio da nema nikakvog razloga za zabrinutost kod građana zbog informacija da je u fontani u parku stradao pas. Juče su mnogi građani povodom prvih navoda bili zabrinuti, jer mnogo mališana boravi u parku. 

"Radnici gradskih službi svakodnevno ručno čiste fontanu u ovom parku i tokom tih poslova vjerovatno bi bilo primijećeno da postoji bilo kakav problem sa instalacijama", istakao je Radojičić. 

Takođe je podsjetio da, prema propisima, nije dozvoljeno šetanje pasa u parku.

"Od čega je pas uginuo, mi nemamo još nalaz. Ne znam da li će ga raditi veterinari i kakva je procedura. Voda u fontani je promijenjena, prostor očišćen i može ponovo normalno da se koristi. Fontana nije namijenjena za igru životinja", rekao je Radojičić. 

Podsjećamo, ovo je već drugi slučaj stradanja pasa u parku u centru Banjaluke, a prvi je zabilježen polovinom juna. 

Goran Milojević, predsjednik Udruženja za zaštitu životinja "Kerber", kazao je da se zasad može samo nagađati od čega je psa uginuo. 

"Veterinar koji je pregledao psa pretpostavlja da je nastradao od strujnog udara, ali pošto nije rađena obdukcija, ne možemo zvanično da znamo od čega je nastradao", rekao je Milojević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )