FOTO: InfoBijeljina

Uprava civilne zaštite Republike Srpske upozorava da su zbog obilnih padavina u kratkom periodu mogući problemi sa oborinskim vodama i njenim oticanjem u urbanim zonama.

Iz Republičke uprave civilne zaštite građanima savjetuju da i dalje, u skladu sa meteorološkom prognozom, planiraju boravak na otvorenom prostoru i da zaštite svoju imovinu.
 
Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske navode da će do četvrtka, 27. juna, biti nestabilno vrijeme uz čestu pojavu pljuskova sa grmljavinom, dok su mjestimično moguće lokalne nepogode uz obilnije padavine u kratkom periodu, pojava grada i jak vjetar.
 
Nepogode će danas i sutra biti jače u regionu od zapada, u Krajini, od sjevera ka sjeveroistoku Srpske, odnosno u široj regiji Banjaluke, Doboja i rijeke Save, Posavini i Semberiji.
 
U Hercegovini se očekuje manji broj pljuskova, a na jugu Srpske lokalne nepogode moguće su u četvrtak, 27. juna.

Republička uprava civilne zaštite kontinuirano prati situaciju na terenu i spremna je za angažman sa nadležnim lokalnim službama zaštite i spasavanja, sa kojima je u neprekidnom kontaktu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )