FOTO: null

Bijeljinska Gradska toplana kontinuirano nabavlja ugalj i trenutno ga ima za četiri do pet dana, a od korisnika, koji bi trebalo da svoje obaveze izmiruju redovnije, zavisi dalje snabdijevanje ovim energentom i zagrijavanje prostorija za vrijeme praznika,

Najnovija isporuka uglja od 100 tona stigla je juče, a Toplana dnevno, u prosjeku, troši 25 tona. 

"Od uplata korisnika zavisi i mogućnost povećanja nabavke uglja, kako bismo stvorili zalihe za 10 dana. To nam je i te kako potrebno jer dolaze praznici i neradni dana, loše vrijeme kada je nemoguće, sve i da imamo novac, nabaviti ugalj od dobavljača", naveo je Marjanović. 

On je dodao da je, nakon što su ispostavljeni računi za novembar i nakon prethodnog zastoja u zagrijavanju objekata, situacija malo bolja, odnosno priliv novca je nešto veći u posljednjih sedam-osam dana. 

"Očekujemo da se ovaj trend nastavi kako bismo izmirili obaveze prema dobavljaču", kaže Marjanović. 

On je apelovao da korisnici nastave da izmiruju svoje obaveze, kako bi u narednom periodu imali obezbijeđeno grijanje. 

"Problem u prekidu grijanja u novembru nastao je, prije svega, zbog neizmiravanja dugova korisnika, odnosno zbog duga iz prethodne grijne sezone. Onako kako su korisnici dugovali nama, tako su se gomilali i naši dugovi prema dobavljaču uglja", dodao je Marjanović i istakao da će od korisnika i njihovih uplata najvećim dijelom zavisti grijanje u narednom, prazničnom periodu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )