FOTO: Kurir.rs

Za Valentinovo se ove godine možete prepustiti degustacijskom meniju u vrhunskom restoranu u Vankuveru, otići u Visler na skijaški odmor ili rezervisati planinsku kućicu iz koje ćete moći gledati kako pada snijeg, piše CNN.

Ali za one koji su umorni od takvih romantičnih klišea, hotel Zed u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, nudi puno bolju i povoljniju alternativu. Paket “Nooner” podrazumjeva četvorosatni boravak u hotelu s brojnim aktivnostima koje možete upotrijebiti sa svojim partnerom (igranje ping-ponga ili relaksiranje u bazenu).

Ove godine lanac hotela Zed promiče rast nataliteta, pa će svi korisnici koji dobiju bebu devet mjeseci nakon korištenja paketa “Nooner” dobiti besplatan boravak u hotelu sljedećih 18 godina.

Izvršna direktorka hotela Zed, Mandi Farmer, smislila je originalnu ideju “Nooner” kada su joj djeca bila mala i kada se borila kako da nađe dovoljno slobodnog vremena za svog supruga i sebe, bez djece. Romantični izlazak puno joj je bio privlačniji od buketa karanfila i kutije čokoladica.
– Mislim da ne možemo ubijediti nekoga ko ne želi da ima dijeta, ali ako ozbiljno razmišljate o proširenju porodice, zašto ne biste pokušali? Ako uspijete slavićete začeće vaše bebe puni 18. Godina – rekla je Farmer.

Ova ponuda otvorena je svima bez obzira na rodni identitet ili seksualnu orjentaciju. Međutim, nije se svima svidjela ova ponuda. Hotel je primio i nekoliko kritika putem mailova i komentara na društvenim mrežama. Ponudu su nazvali sramnom, odvratnom i diskiminirajućom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )