FOTO: null

Ova 25-godišnja djevojka, koja je diplomirani profesor razredne nastave, pravi prelijepe papirne torte za poklone, a bavi se i izradom unikatnog nakita

Kako kaže Jovana, od malih nogu voljela je svemu da da svoj pečat, čak je i nove stvari, prepravljala, uljepšavala, dodavala po neku sitnicu...

- Tako sam prije više od godinu dana došla na ideju da pravim i kreiram nakit, kaže ova kreativna djevojka. Prema njenim riječima, prvo je počela da kupuje materijal za nakit koji je u početku pravila samo za sebe, zatim za drugarice, a malo poslije posao se proširio i polako su stizale i narudžbe od drugih djevojaka kojima se dopao njen rad. 

- "Smatrala sam da nakit mora da bude upakovan u lijepu kutijicu, pa sam odlučila da ih sama pravim od papira i tako sam polako ,,uplovila" u svijet papira. U potrazi za raznim kutijicama na Internetu, koje bih mogla da pravim, slučajno sam vidjela tortu od papira. Bila sam oduševljena, jer tako nešto nikada prije nisam vidjela. Ali, nisam znala kako se to pravi, niti sam mogla naći na Internetu", kaže Jovana.

S obzirom da nije imala od koga da nauči kako se izrađuju tortice od papira, kaže ona, sama je uspjela osmisliti sistem i tako je nastala wena prva tortica. 

- Prvu tortu poklonila sam drugarici za rođendan. Bila je oduševljena, kao i svi iz moje okoline, jer nikada nisu vidjeli nešto tako slično i originalno. Kao profesor razredne nastave u nedostatku posla, a viška kreativnosti, spojila sam lijepo i korisno. Izrada tortica me opušta i veseli, a uz to razveselim i druge svojim kreacijama, a malo i zaradim, rekla je Kostadinovićeva. 

Svoju kreativnost i ljubav prema djeci htjela je, kakao kaže, da iskaže i na ovaj način, a najveća satisfakcija joj je kada su oni zadovoljni i srećni i kada dobije poruke zahvalnosti i njihove slike sa torticama. 

- Nekada su osmijeh i zadovoljstvo kupca bitniji od svake materijalne nagrade i podstrek da nastavim dalje u svojoj kreativnoj radionici. Za ovih sedam mjeseci, od kako sam počela da pravim tortice od papira, nastalo ih je dosta različitih pravljenih kako za dječije rođendane, tako i za rođendane ovih malo starijih, razne godišnjice, Dan zaljubljenih, 8. mart i mnoge druge proslave, rekla je Jovana.
Pravljenje neobičnih torti, kako kaže, iziskuje dosta vremena, preciznosti i mašte, a kreativnost čini njen suštinski dio. Za izradu jedne torte potrebno joj je od dva do šest sati, zavisi od toga koliko je komplikovana. 

- "Uvijek pravim određenu kolekciju, ali najviše po narudžbi. Kupcima predlažem da i oni budu kreativni i da predlože ideje kako bi željeli da njihova tortica izgleda, a moj zadatak je da njihove želje pretvorim u stvarnost, istakla je Jovana Kostadinović na kraju razgovor. 

Sve tortice mogu da se naprave u različitim veličinama i bojama i sa bilo kojim motivom, a mogu da budu sa 6, 9, 15, 25 i 30 kriški.

Detaljnije možete pogledati i na njenoj fejbsuk stranici klikom OVDE

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )