FOTO: null

Profesor Lalić u intervjuu za Istinu govori o mogućnostima za izlazak RS i BiH iz dugogodišnje krize... Njegov optimizam budi nadu u bolje sutra!

Krajnje je vrijeme da se građani Republike Srpske i Bosne i Hercegovine okrenu budućnosti, s ciljem unapređenja kvaliteta života na našim prostorima. Da bi u tome uspjeli, potrebna nam je vizija, odlučnost i vjera u uspjeh, kaže u intervjuu za Istinu prof. dr Nenad Lalić, profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu i poslanik SDS u Parlamentarnoj skupštini BiH. Profesor Lalić jedan je od rijetkih političara u ovoj zemlji koji iskreno i čvrsto vjeruju u naše ljudske, prirodne i ekonomske resurse i uporno ponavlja da se politički, finansijski, međunacionalni i svi drugi problemi mogu riješiti isključivo kroz zapošljavanje naroda i podizanje životnog standarda. To u ovom trenutku zvuči kao „glas razuma“ u vremenu sveopšteg haosa!

Po Lalićevom mišljenju, RS i BiH imaju mnogo prostora za napredak, bez obzira na činjenicu da velika kriza vlada u cijelom svijetu.

– Globalna ekonomska kriza i teški uslovi života izazivaju osjećaj nesigurnosti i straha kod naroda i organa vlasti, i to ne samo kod nas nego u cijeloj Evropi, i šire. Dovoljno je pogledati primjer Grčke da se shvati kolike su razmjere krize. Uprkos tome, svi vjeruju da će se u dogledno vrijeme stanje stabilizovati. I ja sam optimista, ali moramo mnogo da radimo, da imamo plan oporavka, da prevaziđemo naše slabosti, da imamo viziju, da budemo odlučni i krenemo u budućnost. Naravno, uz maksimalno uvažavanje prošlosti, i legitimnih prava svih naroda u BiH, i svih kategorija stanovništva, posebno boračkih kategorija – porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca, starih i mladih.

Čitav intervju pročitajte u novom broju magazina Istina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )