FOTO: null

Košarkaški reprezentativac Srbije Nenad Krstić slomio lijevu ruku na utakmici Anadolu Efes - Pinar Karsiyaka

ISTANBUL (AA) - Košarkaški reprezentativac Srbije Nenad Krstić ostaje dva meseca van terena, zbog povrede na današnjoj utakmici, javlja Anadolu Agency (AA).

Na utakmici u okviru Turske košarkaške lige između Anadolu Efesa i Pinar Karsiyake, igrač Anadolu Efesa Nenad Krstić slomio je ruku u okršaju s Mutluom Demirom, igračem protivničke ekipe.

Krstić je u ovoj poziciji pao na lijevu ruku, nakon čega je izašao iz igre. Nakon kratke pauze kada mu je ukazana prva pomoć, on je ponovno ušao u igru, međutim zbog bolova nije mogao nastaviti.

Nakon pregleda u bolnici, saopšteno je da je srbijanski košarkaš slomio lijevu ruku, te da će oko dva mjeseca ostati van terena.

Utakmicu je Anadolu Efes pobijedio rezultatom 67-65.

Trener Anadolu Efesa Duško Ivković potvrdio je također da će Krstić najvjervatnije dva mjeseca provesti van terena.

Ivković je u izjavi nakon utakmice kazao kako, u slučaju kada povrijedi protivnika, igrač postaje čak i "heroj" te upozorio da i država, i Savez, a i uprava mora preuzeti određene mjere kako bi se to spriječio.

"Krstić će najvjerovatnije biti dva mjeseca van terena. No, treba se nešto poduzeti kako bi se sačuvao i kvalitet igrača, a i Lige. Kao u slučaju Luisa Suareza", zaključio je Ivković, navodeći slučaj Suareza, koji je dobio suspenziju od 9 utakmica i 4 mjeseca, nakon što je ugrizao italijanskog reprezentativca Chiellina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )