FOTO: mondo.ba

Sve je bacio na pod srpski snagator, ali kada je krenula himna Srbije Nemanja Majdov nije mogao da zadrži emocije.

Nemanja Majdov je postao šampion Evrope u džudou u kategoriji do 90 kilograma, a sada se i okitio medaljom koju je zaslužio! Na prvenstvu Starog kontinenta u francuskom Monpeljeu je zablistao, a sada smo vidjeli i suze u očima velikog sportiste. 
 
Srpski tim je na ovom prvenstvu imao 14 članova, a najviše je dogurao upravo Nemanja koji je ovo zlato dodao onome iz 2017. godine kada je postao šampion sveta u Budimpešti. Sada je na svom tviter profilu podijelio snimak ceremonije dodjele medalja gdje se vidi kako plače uz "Bože pravde" i napisao: 
 
"Srbija je vječna dok su joj djeca vjerna! Bože pravde - Monpelje 2023. Prije šest godina sam postao prvak svijeta, sada sam postao prvak Evrope. U mom sportu status prvaka Evrope i svijeta je ogroman i nije baš toliko čest. Hvala Gospodu na svemu" napisao je on. Uživajte:
Do sada je Majdovu dva puta izmicalo ovo zlato jer je uspijevao u dva navrata da dođe do finala gdje je gubio, a na Olimpijskim igrama u Tokiju je imao razočaravajući rezultat kada je eliminisan od kasnijeg finaliste Eduarda Tripela. On je do ovog vikenda dva puta bio vicešampion Evrope, a na Olimpijskim igrama 2021. u Tokiju doživio je ranu eliminaciju i nije imao sreće pri žrijebu da naleti odmah na Nijemca Eduarda Tripela, koji je u finalu tijesno izgubio od Gruzijca Laše Bekaurija. Nadamo se da će dogodine u Parizu biti i više sreće i bolji rezultat za srpskog džudistu - ovaj uspjeh u Monpeljeu je to nagovijestio. Sada djeluje da tempira formu za naredne Olimpijske igre.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )