FOTO: null

Žestoka sporenja poslanika vlasti i opozicije oko rada javnog tv servisa u Srpskoj

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su u četvrtak izmene i dopune Zakona o Radio-televiziji Republike Srpske, kojim se omogućava uspostavljanje Drugog programa. Nije prihvaćen amandman opozicije da se uvede prinudna uprava na RTRS.

Skupštinska rasprava o uvođenju Drugog programa Radio-televizije RS pretvorena je u žestoku svađu poslanika opozicije i vlasti oko uređivačke politike javnog servisa. Prvi tvrde da je RTRS "u službi vlasti i da fabrikuje laži", te da je neophodno uvođenje prinudne uprave, dok iz SNSD uveravaju da je RTRS u službi građana i objektivnog informisanja!

Poslanici opozicije, predvođeni SDS, PDP i NDP traže smenu aktuelnog rukovodstva RTRS.

poslanik PDP Branislav Borenović je istakao da je RTRS danima pre protesta opozicije 14. maja u Banjaluci "širila govor mržnje".

S druge strane, poslanici vladajuće koalicije - SNSD, DNS i SP su poručili da je RTRS objektivna televizija i da nepristrasno izveštava o stanju u RS. Šef Kluba poslanika SNSD Radovan Višković rekao je da od uvođenja prinudne uprave na RTRS - nema ništa.

GOSTOVANjA

Poslanici vlasti su kazali da su opozicionari zastupljeni u svim informativnim emisijama RTRS, ali da uporno izbegavaju da gostuju na RTRS iako redovno dobijaju pozive.

Uprava RTRS se nije izjašnjavala oko navoda opozicije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )