FOTO: null

Fond PIO Republike Srpske uputio apel penzionerima

Fond PIO Republike Srpske poziva sve korisnike sa prebivalištem van Srpske da do kraja 2016. godine dostave potvrdu o životu za 2017. godinu, kako bi penzije i dalje nesmetano primali.

- Evidentiranje korisnika sa prebivalištem van Republike (47.023) vrši se na osnovu Zakona o PIO RS kojim je propisano da je korisnik penzije kome se penzija isplaćuje van RS obavezan da na kraju kalendarske godine Fondu dostavi Potvrdu o životu. Potvrda o životu se dostavlja u nadležnu filijalu Fonda PIO, koja je donela rešenje o ostvarivanju prava i vrši isplatu penzije, može se dostavljati odmah, a najkasnije do 31. decembra 2016. godine.

- Onom ko blagovremeno ne dostavi potvrdu o životu, isplata penzije se obustavlja - pojasnio je za "Novosti" Tihomir Joksimović, portparol FPIO RS.

Fond je na čeku za isplatu oktobarske penzije uputio i pisanu poruku o potrebi blagovremene dostave potvrde o životu. Ista poruka biće upućena i na penzijskom čeku za novembar i decembar.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )