FOTO: null

Košarkaši Srbije arhivirali su pobjedu nad Portorikom (87:81), a večeras od 18 časova očekuje ih susret sa Angolom u drugom meču kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

Ukoliko budu slavili pobjedu, "orlovi" će izboriti finale i sačekaće rivala u borbi za olimpijsku vizu, a sinoć su igrali Portoriko - Angola. Poslije uvodnog trijumfa selektor Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan time kako je njegov tim izgledao tokom 35 minuta igre. Domaćin turnira imao je i 20 poena prednosti, ali je dozvolio da gosti serijom 14:0 završe susret.

- Počeli smo nervozno, bili smo uzbuđeni, svi su toliko čekali ovaj turnir i to je razumljivo. Zadovoljan sam odbranom tokom 35 minuta, Stefan Marković nam je dao ritam, odlično smo branili pik en rol na Aroju i Barei i to je bio ključ. Oni su ipak našli način da nam priprete ispod koša Ramosom, ali smo bili odlični defanzivno kao tim i to je naša karakteristika. Nismo dobro završili, to je nešto što ostavlja gorak ukus - naglasio je Đorđević.

Podršku kolegama dale su i reprezentativke Srbije koje su same tražile od Saveza da sedam dana ranije započnu pripreme za Rio.

- Imamo publiku, ali je obojena sa dve strane. Kako možemo mi bolje da igramo, tako i navijači mogu da budu bolji. Osetili smo podršku, posebno kada smo imali trojke u nizu, doneli su nam stabilnost u glavama i drugačije smo ušli u drugo poluvreme. Pre vremena hteli smo da se svidimo publici umesto da igramo minut po minut, bez težnje ka atraktivnim potezima. Ima vremena kada će doći do toga, sada nam je cilj da pobedimo i izgradimo pobednički mentalitet, bez bacanja lopte u bunar. Neki šutevi mi se nisu svideli, ali sam našao rešenje, menjao, 25 asistencija je pokazatelj da smo igrali kao tim - istakao je Đorđević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )