FOTO: null

Nema odgovornih u cijelom procesu odobravanja učešća pripadnika Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH na obilježavanju Dana Republike Srpske – 9. januara, suština je analize koju je uradio komandant Zajedničkog štaba Oružanih snag

Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić rekao je za “Nezavisne novine” da će Ministarstvo odbrane BiH u ponedjeljak zauzeti stav o izvještaju koji je sačinio Jeleč na njihov zahtjev, dodavši da će u utorak o svom stavu Ministarstvo odbrane upoznati Predsjedništvo BiH.

“Analiza koja nosi oznaku tajnosti je uopštena. Ono što je osnovni sadržaj jeste da u cijelom procesu odobravanja učešća pripadnika Trećeg pješadijskog puka na obilježavanju Dana Republike Srpske – 9. januara nema odgovornih”, istakao je Jerinić.

On je dodao da, s druge strane, treba da jasnije definisati procedure odobravanja da ih svako ne bi tumačio kako mu padne na pamet.

Jeleč je bio zadužen da do 2. februara dostavi rezultate i analizu istrage o učešću Trećeg pješadijskog puka na obilježavanju 9. januara.

Angažman jedinice Oružanih snaga BiH zatražio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, nakon što Ministarstvo odbrane BiH nije izašlo u susret identičnom zahtjevu Službe predsjednika Republike Srpske odobrivši samo nastup vojnog orkestra.

Ivanić je na Trgu Krajine u Banjaluci postrojio počasnu jedinicu čiji mu je starješina predao raport.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )