FOTO: null

Za sada nema naznaka da će izbjeglički talas preći na teritoriju Republike Srpske u Semberiji, izjavio je danas načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina Žarko Ćosić.

"Svakodnevno smo u kontaktu sa Graničnom policijom, a danas ćemo odrediti i eventualne lokacije za smještaj u slučaju da izbjeglice u većem obimu pređu na područje Bijeljine", rekao je Ćosić na konferenciji za novinare u CJB Bijeljina. 

U redovnom susretu sa novinarima na kojem se analiziraju mjesečni rezultati rada policije, on je predstavio Tatjanu Kerović koja je na području bijeljinske regije prva žena komandir Policijske stanice. 

Načelnik krim-policije Darko Kovrlija rekao je da je u avgustu na području ovog centra počinjeno 159 krivičnih djela, što je za tri odsto manje nego u istom periodu lani. 

Stopa rasvijetljenosti u oblasti opšteg kriminaliteta je gotovo 70 odsto. 

Prema riječima Kovrlije, u opadanju je za osam odsto i broj djela imovinskog kriminaliteta, dok je broj teških krađa manji za 41 odsto u odnosu na uporedni period. 

U oblasti privrednog kriminala u avgustu je tužilaštvu prijavljeno devet lica, a ukupna šteta po osam podnesenih izvještaja je oko 11 miliona KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )