FOTO: InfoBijeljina

U registru civilnih zrakoplova u BiH, prema najnovijim podacima, nalaze se ukupno 93 letjelice, saznaje InfoBijeljina.

Treba napomenuti da prema podacima koji su ažurirani u maju prošle godine, na ovom spisku bilo je 89 aviona, helikoptera i drugih vazduhoplova, što znači da ih je sada više za četiri.

Najnoviji registar, u koji je portal InfoBijeljina imao uvid, pokazuje da su letjelice registrovane uglavnom na aeroklubove, kao što su AK "Prijedor", AK "Tuzla", AK "Bihać" i drugi.

Bh. flota sve brojnija, građani vlasnici 29 aviona

Nekim od vazduhoplova, kako je vidljivo, vlasnici su i firme sa sjedištem u BiH, dok svoje letjelice imaju i pojedine institucije, kao što je MUP Republike Srpske, koji ima više helikoptera.

Pored firmi i ustanova odnosno institucija, više od 20 letjelica, kako je potvrđeno portalu InfoBijeljina, imaju građani.

Stručnjaci kažu da su helikopteri i avioni koje imamo u BiH često jeftiniji od nekih automobila koje viđamo svaki dan. Često su ti vazduhoplovi stari i po nekoliko decenija, ali to nema presudnu važnost ako se redovno održavaju.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )