FOTO: Nezavisne

Rukometni klub Borac iz Banjaluke, bivši šampion Evrope i jedan od najtrofejnijih klubova na ovim prostorima, prestao je sa radom, zbog teške finansijske situacije i nemogućnosti da se obezbijedi normalno funkcionisanje

Rukometni klub Borac iz Banjaluke, bivši šampion Evrope i jedan od najtrofejnijih klubova na ovim prostorima, prestao je sa radom, zbog teške finansijske situacije i nemogućnosti da se obezbijedi normalno funkcionisanje.

Od danas nijedna selekcija rukometnog kluba Borac neće trenirati, a iz uprave kluba je saopšteno da su ostali bez ikakve podrške, te da su poslednje dvije sedmice seniori trenirali u Čelincu, udaljenom 20-tak kilometara, a omladinske selekcije u parku "Mladen Stojanović".

"I pored maksimalnog napora Upravnog odbora, nismo uspjeli da obezbijedimo uslove za rad, klub nema uslove ni u jednom pogledu i zbog toga smo primorani na radikalne poteze", naveli su iz uprave Borca.

Na banjalučkom Trgu Krajine navijači Borca su postavil transparente na kojima je ispisano: "Stop rušenju banjalučkog sporta" i "Borik ne zaboravljamo".

Drugim transparentom aludirali su na 30. mart 2000. godine, i košarkaški meč u Sportskoj dvorani "Borik" između Igoke iz Laktaša i banjalučkog Borca, kada je obezbjeđenje tadašnjeg premijera RS Milorada Dodika fizički napalo navijače Borca.

Posle tog događaja krenula je propast košarkaškog kluba Borac, dok je Igokea nastavila sa uspjesima i sada se takmiči u ABA ligi.

Prije pola godine zbog nemogućnosti da izmiri finansijske obaveze iz Premijer lige BiH ispao je fudbalski klub Borac, mada je u takmičarskom dijelu obezbjedio opastanak u ligi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )