FOTO: null

Učenici područnog odjeljenja Osnovne škole Knez Ivo od Semberije u bijeljinskom naselju Koviljuše od ponedjeljka ne idu u školu jer zbog tehničkog kvara na kotlu nema grijanja, a neizvjesno je da li će nastave biti do kraja sedmice, rekla je Srni predsjed

Perkovićeva je poslije sastanka Aktiva rekla da je u područnoj školi u Koviljušama došlo do pucanja kotla, da se odmah reagovalo, te da postoji mogućnost, ukoliko u toku noći kvar bude otklonjen, da nastava bude održana u petak, 3. februara. 

Perkovićeva je napomenula da su za svih 12 osnovnih škola na području Bijeljine obezbijeđene dovoljne količine ogreva, te da sve škole imaju tople učionice, osim u Koviljušama, gdje je uzrok kvar. 

Direktor Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" Radenko Savić izjavio je da je o kvaru na kotlu u školi u Koviljušama obaviješteno resorno ministarstvo. 

On je istakao da je, prema prvim procjenama, riječ o većem kvaru, te da se učenici, vjerovatno, neće vratiti u školske klupe do kraja sedmice. 

Savić kaže da je svakodnevno na vezi sa resornim ministarstvom koje je zainteresovano da ovaj problem bude brzo riješen, te da se razgovara i o nabavci novog kotla. 

Osnovna škola "Knez Ivo od Semberije" jedna je od najvećih osnovnih škola u Srpskoj sa 1.620 učenika. 

Osim područnog odjeljenja Koviljuše, u kojem je za 315 učenika nastava trenutno obustavljena, u centralnoj školi i područnim odjeljenjima Hase i LJeljenča nastava se odvija redovno. 

"Propuštene časove učenici područnog odjeljenja Koviljuše nadoknadiće, najvjerovatnije, subotom ili tokom proljećnog raspusta, o čemu će se odlučivati u dogovoru sa resornim ministarstvom", poručio je Savić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )