FOTO: null

Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina obilježava “Nedjelju solidarnosti” prikupljanjem pomoći za starija lica koja su, kako smatraju u ovoj organizaciji, najugroženiji stanovnici na području Bijeljine.

Sekretar gradskog Crvenog krsta Perica Gligić pozvao je sugrađane da podrže ovu tradicionalnu aciju koja traje do 5. novembra i da u skladu sa mogućnostima pomognu poklanjajući hranu, sredstva za higijenu, odjeću i obuću. 

Pomoć se može donijeti u prostorije Crvenog krsta, a skupljanje namirnica i sredstava za higijenu organizovano je i u gradskim trgovinama. 

Gligić kaže da će sva prikupljena pomoć biti sortirana i da će je volonteri Crvenog krsta dostaviti na adrese 30 starih i socijalno ugroženi lica u Bijeljini. 

Prema riječima Gligića, cilj "Nedjelje solidarnosti" jeste prikupljanje humanitrane pomoći za ugrožene sugrađane, ali i podizanje svijesti o značaju solidarnosti među ljudima. 

On ocjenjuje da ta svijest nije na dovoljnom nivou, a kao primjer ističe da su za mjesec dana prikupljanja novca putem humanitarnog broja telefona skupili tek 1.600 KM, što je namijenjeno za povećanje broja obroka u Narodnoj kuhinji u Bijeljini. 

U Narodnoj kuhinji svakodnevno se sprema 250 obroka za najugroženije stanovine Bijeljine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )