FOTO: null

Dan stradanja vojnika JNA u Tuzlanskoj koloni 1992. godine biće obilježen 15. maja ispred Spomen-kosturnice na gradskom groblju Pučile u Bijeljini, dok će Dan Vojske Republike Srpske i Dan semberskih ratnih jedinica biti obilježen sutra, najavljeno je iz

Muslimanske snage napale su 15. maja 1992. godine kolonu JNA u Tuzli. Tada je ubijeno najmanje 130 ljudi, 70 ih je ranjeno, a oko 40 zarobljeno. Iz bezbjednosnih razloga godišnjica zločina muslimansko-hrvatskih formacija neće obilježiti u Tuzli, kao prethodnih godina.

Preživjeli učesnici stradanja u Tuzlanskoj koloni, Slavko Novaković i Radojica Ilić istakli su da nisu zadovoljni radom tužilaštva rekavši da je korumpirano i pod političkim uticajem, kao i da bez obzira na sve kod preživjelih i dalje postoji nada da će pred lice pravde biti izvedeni svi koji su krivi za zločin.

Gradska boračka organizacija Bijeljina obilježiće sutra Dan Vojske Republike Srpske i Dan semberskih ratnih jedinica. Pukovnik u penziji Radenko Gengo i general u penziji Pero Mlađenović podsjetili su na ulogu semberskih ratnih jedinica u proteklom ratu, kao i o ulozi vojske u stvaranju Republike Srpske u kojoj živimo.

Prema njihovim riječima, za Republiku Srpsku je poginulo 29.000 boraca ili 2,8 odsto stanovništva Srpske, te oni svakako zaslužuju da ih se sjećamo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )