FOTO: newyorkimby.com

Zgrada "Central Park Tower" u New Yorku je ove nedjelje zvanično postala najviša stambena zgrada na svijetu, pošto je dostigla konačnu visinu od 470 metara, prenosi Tanjug pisanje New York Posta.

Neboder u 57. ulici na Manhattanu, takozvanoj Ulici milijardera, imat će po završetku izgradnje 131 sprat, na kojima će biti smješteno 179 ultraluksuznih apartmana.

Apartmani su u prodaji od prošle jeseni po početnoj cijeni od 6,9 miliona dolara, dok je trenutno najskuplja raspoloživa stambena jedinica petosoban stan na 112. spratu po cijeni od 63 miliona dolara.

"To je sada najviša stambena zgrada na svijetu", kaže Gary Barnett direktor građevinske kompanije Extell, koja je zajedno sa kompanijom Shanghai Municipal Investment radila na ovom projektu.

Prvih sedam spratova "Central Park Tower"-a zauzimat će robna kuća Nordstrom, a u zgradi će se naći i šest restorana, privatni klub za vlasnike, spa i fitnes zona. Za potrebe zgrade konstruisan je i vrlo brz lift koji može preći 100 metara u svega deset sekundi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )