FOTO: pixabay

Koristite li Facebookovu aplikaciju na mobilnom izvjesno je kako ona prikuplja puno više podataka o vašoj lokaciji no što vjerojatno mislite, čak i dok je ne koristite. Evo što sve možete obrisati i kako isključiti praćenje

U web pretraživaču u Facebooku otvorite Settings, pa Location. Kliknite na View your location history i unesite lozinku kad aplikacija to od vas zatraži. Na aplikaciji u mobilnom otvorite Settings, Account Settings i zatim Location. Kucnite View your location history i unesite lozinku. Dobićete pregled svih lokacija koje ste posjetili, a koje je Facebook zabilježio.

Kliknite na dugme za izbornik u gornjem desnom uglu na Facebookovoj početnoj stranici i potom odaberite Delete all location history. Tako ćete obrisati sve podatke. Želite li obrisati podatke po danima, kliknite na dugme za izbornik uz datum za koji želite obrisati podatke i kliknite Delete this day.

Ne želite da Facebook prati vašu lokaciju?

U aplikaciji Facebook otvorite Settings, Account Settings i zatim Location. Pod Facebook Settings isključite Location History. Ako to učinite nećete moći koristiti pojedine Facebookove usluge kao što su Find Wi-Fi i Nearby Friends te primati relevantne oglase, piše Tportal.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )