FOTO: roditelji.hr

Vežete li dijete u zimskoj jakni, bezbjednosti pojasevi sjedalice neće biti pravilno učvršćeni, odnosno nemoguće ih je zategnuti oko tijela.

Vezati dijete u sjedalicama trebala bi biti navika svakog roditelja.

Jednostavna radnja koja konzumira nekoliko sekundi vašeg vremena veoma je važna za bezbjednost djeteta.

Čak i roditelji koji su savjesni i vežu svoju djecu, čak i kad s automobilom odluče preći nekoliko stotina metara do najbliže trgovina, vrtića ili škole, nerijetko čine jednu grešku: vežu djecu u sjedalicama u debeloj zimskoj odjeći.

Znamo da je ujutro hladno i da ta treba mnogo vremena da se automobil ugrije, ali probajte dijete pokriti dekicom ili iskoristiti neki drugi oblik grijanja. Zašto? Vežete li dijete u debeloj zimskoj jakni, bezbjednosni pojasevi sjedalice neće biti pravilno učvršćeni, odnosno nemoguće ih je zategnuti oko tijela.

U slučaju sudara, tijelo djeteta previše će se micati i raste mogućnost od teških povreda, a isto tako je moguće i da tijelo djeteta klizne iz jakne i udari u sjedalo ispred njega. Preporuka je da tokom učvršćivanja svog nasljednika ili nasljednice u sjedalici ne pretjerujete s odjećom, odnosno da pojasevi sjedalice budu što bliže tijelu djeteta. Takođe, učvrstite pojaseve!

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )