FOTO: InfoBijeljina

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je danas u Bijeljini da su Policijska uprava Bijeljina i nadležno ministarstvo pretrpjeli veliki gubitak ubistvom inspektora Nenada Markovića, ali da su istovremeno ponosni što su imali policajca koji je bio spreman dati život za svoj narod i državu.

- Nad Nenadom Markovićem, pripadnikom MUP-a, izvršeno je teško krivično djelo, likvidacija. Naš kolega, dugogodišnji radnik i mlad čovjek, ostavio je iza sebe porodicu i njima je sigurno najteže. Međutim, velika je bol i svih nas koji smo sarađivali sa Markovićem. Još jednom, njegovoj porodici upućujem najdublje saučešće – rekao je Karan danas novinarima u Bijeljini, nakon što se sastao sa načelnikom PU Bijeljina Stjepanom Terzićem i direktorom Policije Republike Srpske Sinišom Kostreševićem.
 
Karan je ovom prilikom naveo da je ubistvo inspektora Markovića težak gubitak, ali da je ponosan na pripadnike Policijske uprave Bijeljina, koji su u roku od dva časa pronašli i uhapsili osumnjičene.
 
- Želim da pohvalim saradnju PU Bijeljina i Tužilaštva i ovo je dokaz da kod najtežih krivičnih djela i ubistava, efikasna i brza intervencija i primjena najsavremenijih metoda, doprinose brzom rješavanju slučaja. Važno je što je ubistvo rasvijetljeno jer bi njegovo nerješavanje unijelo dodatnu brigu među građane Bijeljine i Republike Srpske. Razumijem brigu, ali bezbjednosna situacija je pod kontrolom MUP-a i nema tog kriminalca ili grupe koji su jači od policije – naglasio je Karan.

 
On je dodao da MUP RS preduzima niz mjera u saradnji sa Tužilaštvom, kako bi dokumentovali ovo krivično djelo, i da u ovom času postoje dokazi da su trojica privedenih bili pomagači osumnjičenom za ubistvo.
 
- Nažalost, od 1996. godine do danas 31 pripadnik MUP-a je položio život u obavljanju dužnosti, a njih 20 u direktnom izvršavanju radnji. Posljednjih godina imali smo nekoliko likvidacija. Podsjetiću samo na Radenka Bašića, Dragana Đurića... 400 policajaca posljednjih godina lakše je povrijeđeno u intervencijama, a 30 vrlo teško. I pored svega, oni su spremni da štite građane i svoju Republiku – zaključio je Karan.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )