FOTO: null

Koalicija “Bijeljina pobeđuje” tvrdi, ima mnogo dokaza koji ukazuju na nepravilnosti i nezakonitosti tokom izbornog procesa u Bijeljini. Traže ponovno prebrojavanje glasova za gradonačelnika i ponavljanje izbora na pojedinim glasačkim mestima.

Protest koji organizuju sutra na trgu Kralja Petra Prvog Karađorđevića, ispred zgrade Skupštine grada u 11.55,  pokušaj je da dokažu istinu, kaže kandidat ove koalicije za gradonačelnika Zlatko Maksimović.

- Sve više građana i članova biračkih odbora donosi nam dokaze o izbornoj krađi. Zato smo angažovali advokatske timove u Bijeljini i Sarajevu. Koalicija “Bijeljina pobeđuje” ima većinu, a ja sam kao kandidat ove Koalicije osvojio više glasova od mog protivkandidata Miće Mićića. Zato tražimo ponovo prebrojavanje glasova za gradonačelnika a i novo glasanje u Janji, naselju Tombaka i mnogim drugim mestima - rekao je Maksimović.

Ova Koalicija ne odustaje od organizacije protesta.

– Pozivam sve građane da dođu na proteste. Oni će biti mirni i dostojanstveni. Jer pobednicima, nama, ne odgovara nikakvo nasilje. Mi volimo ovaj grad, volimo Semberiju. Mi smo i hteli da nakon pobede na ovim izborima Semberiju i Bijeljinu učinimo boljom - rekao je Maksimović.

Predsednik Gradskog odbora SNSD Nedeljko Ćorić naglasio je da se protesti organizuju protiv izborne krađe, manipulacija u izbornom procesu.

– Imamo saznanja o brojnim licima koja na dan izbora uopšte nisu bila  u Bijeljini, a neko je zloupotrebio njihove lične dokumente i glasao. Dokaze o tome uputićemo CIK BiH u roku od 72 sata nakon objavljivanja zvaničnih rezultata izbora. Koalicija neće priznati rezultate u Bijeljini dok se sve ove stvari ne isteraju na čistac - rekao je Ćorić.

Stranke Koalicije potpisaće sutra Deklaraciju o neligitimnosti gradonačelnika Miće Mićića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )