FOTO: pixabay

Prečesto kupanje može da poveća gubitak vode iz kože i učini je podložnom za nastanak ekcema, tvrdi dermatolog sa Jejla. U redu je ako se preskoči jedan dan, a tuširanje ne treba da traje duže od desetak minuta

Djecu između šeste i jedanaeste godine godine nije potrebno kupati svakog dana - tvrdi Sara Perkins, dječji dermatolog sa Univerziteta Jejl. Ona kaže da je u redu ako se preskoči jedan dan, jer prečesto kupanje može da poveća gubitak vode iz kože i učini je podložnom za nastanak ekcema.

Ona savjetuje da se mališani u tom dobu svaki dan kupaju samo ako je to higijenski potrebno. Važno je i da tuširanje ne traje duže od desetak minuta.

- Djecu bi trebalo kupati u vodi blage temperature. Vruća voda stimuliše nervne završetke, što pogoršava svrab i suvoću koja je karakteristična za dječju kožu. Osušite je laganim tapkanjem peškirom, a ne grubim trljanjem - poručuje Perkinsonova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )