FOTO: null

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina upozorava građane da prilikom odlaska na godišnje odmore zaštite svoju imovinu kako njihov dom ne bi bio meta potecijalnog napada lopova.

U Centru navode da statistika pokazuje da se najviše provala u stanove događa za vrijeme godišnjeg odmora i u danima vikenda kada građani nisu u kući ili stanu, a s ciljem pružanja adekvatnije zaštite savjetuju da građani i sami preduzmu određene mjere. 

Građanima se preporučuje da ako odlaze na godišnji odmor o tome obavijeste svoje komšije da bi obratili pažnju na njihovu imovinu te da, ako su u mogućnosti, uz glavnu bravu na ulaznim vratima ugrade i dodatnu, pomoćnu bravu. 

"Nakit i novac povjerite na čuvanje rodbini ili stavite u sef neke banke. Fotografišite nakit i dragocjenosti zbog prepoznavanja i lakšeg pronalaska. Zapišite serijske brojeve skupocjenih uređaja /tehničke robe/ i oružja", savjetuju u Centru. 

Istovremeno, preporučuju da građani ne spuštaju roletne na prozorima do kraja. "Ako primijete da su roletne spuštene nekoliko dana, odmah će zaključiti da u stanu nema nikog", napominju iz CJB Bijeljina. 

Važno je i da građani ne ostavljaju poruke na društvenim mrežama i drugim javnim mjestima o svom odsustvu, te da o tome obavijeste samo one koje je neophodno. 

CJB Bijeljina poziva građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naročito u naseljima i ulicama gdje je očigledno mala frekvencija kretanja lica i vozila. 

"Sva sumnjiva dešavanja i kretanja nepoznatih lica prijavite na besplatan telefonski broj 122, ne morate se predstavljati, poziv može biti anoniman", poručuju iz bijeljinske policije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )