FOTO: null

Demokrtaski narodni savez ne učestvuje u međupartijskim sukobima u Republici Srpskoj, kaže predsjednik ove stranke gostujući u emisiji Puls BN TV. Tvrdi, podjele koje su na trenutnoj političkoj sceni Srpsku sigurno ne vode u prosperitet.

Ni na nivou Republike Srpske, a ni na nivou BiH ne postoji prava opozicija, kaže predsjednik DNS-a Marko Pavić. Objašnjava, svi politički faktori su u vlasti. Jedni na nivou BiH, drugi na nivou Republike Srpske.

Obzirom na to, kaže on, besmislena je podjela koja trenutno postoji između političkih činilaca u Srpskoj.

„Retorika koja postoji nije usmjerena da nešto riješimo, već da nekoga diskvalifikuje. To ne donosi rezultat“, podvlači Pavić.

Komentarišući dugo najavljivani referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH Pavić kaže da se o vitalnim nacionalnim pitanjima treba odlučivati konsenzusom svih političkih partija u Srpskoj.

„Mi možemo donositi odluke, zakone i budžet kao vlast, i opozicija će tu uvijek biti protiv, i to je prirodno. Ali za rješavanje pitanja od vitalnog nacionalnog interesa mora postojati konsenzus“, tvrdi on i napominje da je nacionalna strategija jedinstvena strategija.

Referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH je prema Pavićevim riječima bitan zbog toga što su preko Suda i Tužilaštva derogirane ustavne nadležnosti, a građani BiH su dovedeni u neravnopravnost.

„Jednima se sudi po novom, a drugima po starom zakonu“, objašnjava predsjednik DNS-a.

Istovremeno tvrdi da ni on, ni njegova stranka ne stoje na putu ni Zakonu o porijeklu imovine, ali da on mora biti ustavan. Takvog zakona se ne boji. Naglaševa, imovina kojom raspolaže je transparentna i pred očima je svih građana Prijedora čiji je gradonačelnik.

„Ja imam 45 godina radnog staža i izračunajte moja primanja za to vrijeme. Ne može se neko ko mi može biti dijete porediti sa mnom, a još uvijek je u pelenama“, kaže Pavić, a na komentare da je pola Prijedora u njegovom vlasništvu odgovara:

„Dođite, slikajte i pokažite građanima da je pola Prijedora moja.“

Odnosi u vladajućoj koaliciji u Republici Srpskoj nisu idealni, kaže Pavić.

Međutim, koalicija funkcioniše i nema zastoja u donošenju Odluka i Zakona u Parlamentu Srpske. Nema, kaže Pavić, ni ucjenjivanja, jer da ima, sporna pitanja poput Elektrodistribucije Pale, već bi bila riješena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )