FOTO: UNA TV

Sedmorica "Grobara" osuđena na po godinu i tri mjeseca zatvora zbog učešća u tuči u kojoj je ubijen njihov član Aleksandar Pantić iz Bijeljine

Osnovni sud u Bijeljini nepravosnažno je osudio sedmoricu navijača Partizana na ukupno 105 mjeseci zatvora zbog krvave tuče sa navijačima Crvene zvezde u septembru 2018. godine u Dvorovima, kada je ubijen njihov član Aleksandar Pantić iz Bijeljine!
 
Kako je saopštio sud za učestvovanje u tuči krivi su K.B., K.S., S.P., D.L., S.G., A.J. i J.M. kojima su izrečena kazne od po godinu i tri mjeseca zatvora.
 
Ranije je, zbog istog krivičnog djela na ukupno 19 i po godina zatvora zatvora osuđeno 13 navijača Crvene zvezde. Svima su izrečene kazne od po godinu i po dana zatvora.
 
Krvava tuča odigrala se 15. septembra 2018. godine na parkingu ispred hotela "Sveti Stefan" u Dvorovima kod Bijeljine. U presudi se navodi da se radilo o dogovorenoj tuči između navijača Crvene zvezde i Partizana. Motiv za obračun je bio grafit koji su navijači Crvene zvezde iscrtali na zidu u krugu Gimnazije "Filip Višnjić", a koji su navijači Partizana prekrečili.

Dogovorena je tuča, u kojoj su korištene motke, držalice, letve i slično.
 
"Kada su došli na prostor ispred hotela navijači Crvene zvezde raspodijelili su se po grupama. Jedna grupa je stala na vidno mjesto na parkingu, dok su se ostali sakrili u nezavršeni dio hotela, tako da nisu bili vidljivi i skriveni su čekali dolazak navijača Partizana. Po dolasku suparnika, grupe su krenule jedna prema drugoj. Zapaljena je i baklja i došlo je masovne tuče u kojoj je Pantić zadobio brojne povrede glave, sa prelomima kostiju lobanje i razorenjem mozga od kojih je preminuo na putu za Klinički centar Srbije", navodi se u presudi.

Nikog od navedenih optužnica nije teretila za ubistvo Pantića. Za ubistvo su optuženi M.Z. i P.B. iz Bijeljine koji su, u nedostatku dokaza, nepravosnažno oslobođeni krivice.
 
Prvostepena presuda im je izrečena u maju 2020. godine i tužilaštvo je uložilo žalbu. Predmet protiv M.Z. i P.B. se nalazi pred Vrhovnim sudom Republike Srpske, ali žalbeno ročište još nije održano, ni zakazano.
 
Prema optužnici M.Z. je pesnicom udario Pantića u glavu, usljed čega je on pao na asflat. Potom su ga M.Z. i P.B. zajedno udarali po glavni držalicom i drvenom motkom, nanijevši mu višestruke povrede. Pantićeve povrede u optužnici su opisane u 330 riječi...
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )