FOTO: null

Srpski navijači iz Austrije pozvali su da tribine stadiona u Beču budu ispunjene srpskim obilježjima, a ne klupskim, porukom da velikom podrškom pomognu ekipi Slaboljuba Muslina da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo. Utakmica kvalifikacija za Mundijal u

"Pomaže Bog, Srbi. U Beču se sprema spektakl. Plasman na SP se ovde može osigurati. Na korak smo od šampionata! Potrebno je pobijediti Austriju! Tu se i TI pitaš! TI imaš ključnu ulogu na ovoj utakmici. Od tebe tražimo da glasne žice ostaviš na tribini kao što naši Orlovi ostavljaju srce na terenu! Tražimo da uredno pratiš navijanje! Molim te da ne oblačiš klupska obilježja nego isključivo obilježja Srbije", navodi se u proglasu koji se brzo proširio društvenim mrežama.

Dalje se dodaje "I ako Bog da, u Beču će se slaviti plasman na SP. Ovo je Beč, ovo je Srbija".

Na stadionu "Ernst Hapel" očekuje se oko 20.000 srpskih navijača iz Srbije, Austrije, ali i okolnih evrospkih zemalja. Austrijske vlasti večerašnju utakmicu uvrstile su u susret visokog rizika.

Više stotina policajaca brinuće o redu i miru u i oko stadiona "Ernst Hapel".

Predstavnici Fudbalskog saveza Austrije i policije ističu da će večerašnja utakmica biti za srpski tim kao da igra na domaćem terenu, jer se očekuje da će je podržavati više od 20.000 navijača srpskog porijekla.

Policija ukazuje da, pošto veliki broj Srba u Austriji ima austrijski pasoš, nije bilo moguće razdvojiti sve navijače dva tima, pa će se posebna pažnja posvetiti bezbjednosti na stadionu.

Veliki broj Srba koji imaju austrijsko državljanstvo, nakon što su sve karte za srpske sektore brzo "planule", naći će se u austrijskom sektoru.

Najavljeno je, pošto se radi o susretu visokog rizika, da će bezbjednosne snage pojačati pretres navijača prilikom ulaska u stadion.

Policija je u pripravnosti u više dijelova grada, posebno u 16-om okrugu, to jest ulici Otakringerštrase, gdje se nalazi mnogo ugostiteljskih objekata čiji su vlasnici i gosti porijeklom sa prostora bivše Jugoslavije.

U toj ulici je u prošlosti često slavljene pobjede srpske, turske ili hrvatske reprezentacije, a ponekad je dolazilo i do blažih okršaja pripadnika tih naroda.

Utakmica kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. između selekcija Austrije i Srbije igra se u petak od 20.45, a možete je pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i putem lajv striminga na portalu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )