FOTO: null

Stručnjaci su otkrili novi način da izgubite suvišne kilograme, bez ikakvog vježbanja ili uvođenja odgovarajuće dijete. Dovoljno je samo da nježno kažete partneru da bi trebalo da izgubi nekoliko kilograma, a zatim iskoristite prednosti.

Biti u vezi sa nekim ko pokušava da smrša, bilo putem vježbanja u teretani ili promjenom ishrane, može vam pomoći da smršate više od kilogram i po za šest mjeseci, otkrila je studija. 

Kada jedan od partnera počne da se hrani zdravije i vodi računa o težini, druga strana takođe počinje da osjeća benefite promene životnog stila. 

Istraživači sa Univerziteta Konektikat pratili su proces mršavljenja 130 parova tokom šest mjeseci, u kome je samo jedna osoba imala strategiju za gubljenje kilograma. Njihovi partneri su mršavili u isto vrijeme, gubeći oko tri odsto od ukupne telesne težine. 

Glavni autor studije psiholog Ejmi Horin, objasnila je ovu povezanost

"Mejnjanje svojih navika u ishrani i vježbanju utiče i na druge ljude oko nas, što može da bude i na pozitivni i negativni način. Sa pozitivne strane, supruge mogu da oponašaju ponašanje svog partnera i pridruže im se u brojenju kalorija, mjerenju svoje težine češće i konzumacije zdravije hrane", istakla je profesorka. 

Oko trećina partnera u studiji je izgubila suvišne kilograme posle šest mjeseci, uprkos tome što nisu aktivno mršavili. 

Prosječno gubljenje kilograma je tri odsto od ukupne tjelesne mase, a stručnjaci smatraju da su to značajne koristi za zdravlje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )