FOTO: null

BIJELJINA - U Bijeljini će večeras u okviru manifestacije "Dani Srbije u Srpskoj", nastupiti beogradski a kapela sastav "Srbski pravoslavni pojci" na čijem su repertoaru srpska duhovna, nacionalna, etno i starogradska muzika.

Koncert će biti održan u Centru za kulturu "Semberija" sa početkom u 20.00 časova, a ulaz je besplatan.

Sastav "Srbski pravoslavni pojci" postoji od 2011. godine, kada se okupila mala grupa prijatelja sa Teološkog fakulteta, sa željom da uljepšaju crkvena bogosluženja. Vremenom im se pridružuju novi članovi, i sada ih ima 13. Zbog njihovog truda za očuvanje tradiciopnalne srpske muzike, nastupaju uz blagoslov patrijarha Irineja.

Manifestacija "Dani Srbije u Srpskoj" počela je 10. oktobra u Banjaluci, izvođenjem baletske predstave "Ko to tamo peva" Narodnog pozorišta iz Beograda.

U različitim programima u okviru manifestacije, koja će trajati do 24. oktobra, moći će da uživa publika u Bratuncu, Doboju, Kozarskoj Dubici, Trebinju, Bijeljini i Banjaluci.

Publika će imati prilike da tokom dvije sedmice pogleda bogat kulturno-umjetnički program iz Srbije, a među učesnicima su Ansambl narodnih igara i pjesama Kosova i Metohije "Venac", Kvartet Beogradske filharmonije, "Srbski pravoslavni pojci", te Galerija Matice srpske sa izložbom "Evropski fenomeni".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )